Βασική Υπακοή

#obedience

Όταν μιλάμε για εκπαίδευση σκύλου εννοούμε ότι χτίζουμε σωστές συμπεριφορές, ώστε να μπορέσει ο σκύλος να ενταχθεί στο κοινωνικό σύνολο και να ζει αρμονικά σε αυτό μαζί με τον ιδιοκτήτη του, αποφεύγοντας την ύπαρξη προβλημάτων που θα τους φέρουν σε δύσκολη θέση.

Στο πρόγραμμα αυτό δημιουργούμε μια σχέση ιεραρχίας μεταξύ ιδιοκτήτη και σκύλου, όπου ο σκύλος σέβεται τον ιεραρχικά ανώτερο , λειτουργώντας σαν μια ομάδα. Μαθαίνουμε τον ιδιοκτήτη να μπορεί να καταλαβαίνει πως σκέφτεται ο σκύλος του, διότι αν δεν τα καταφέρει να εκτιμήσει σωστά μία κατάσταση θα καταλήξει ο σκύλος να είναι συγχυσμένος και ο ιδιοκτήτης αγανακτισμένος. Πρέπει δηλαδή να γίνει ένας ‘’εκπαιδευτής’’  του σκύλου του και να ξέρει πως  να τον χειριστεί σε οποιαδήποτε κατάσταση, χωρίς την ύπαρξη του εκπαιδευτή.

Οι εντολές που διδάσκονται μέσα στο πακέτο της υπακοής είναι οι εξής..( ΔΙΠΛΑ –ΚΑΤΣΕ –ΚΑΤΩ –ΜΕΙΝΕ-ΕΛΑ-ΑΠΟΦΥΓΗ ΦΟΛΑΣ). Είναι οι βασικές εντολές ώστε να μπορεί ο ιδιοκτήτης να ευχαριστηθεί ένα περίπατο με τον σκύλο του χωρίς να τον τραβάει, αλλά κυρίως χωρίς να πιέζεται και ο σκύλος, να υπακούει σε ένα σύνολο εντολών που θα κάνει την καθημερινότητα όλης της οικογένειας εύκολη και κυρίως πρακτική, έξω αλλά και μέσα στο σπίτι.

Για να πετύχει η διαδικασία της εκπαίδευσης πρέπει να τηρείται η φράση- ΥΠΟΜΟΝΗ-ΕΠΙΜΟΝΗ-ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ από τη μεριά του ιδιοκτήτη, διότι η  βασική υπακοή είναι μια διαδικασία που δεν τελειώνει με το πέρας των μαθημάτων. Συνεχίζεται σε καθημερινή βάση, ώστε αυτή η διαδικασία να γίνει βίωμα για το σκύλο και να μην του φαίνεται σαν μια εξαναγκαστική διαδικασία.

 

Έχετε απορίες;

Είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.